Hopp til hovedinnhold
bokomslag: Innføring i mikrobiologi
Arne TronsmoGeir Mathiesen

Innføring i mikrobiologi

2024Bokmål402 sider
Denne boka er inkludert i abonnementet Allvit+
Visste du at du kan abonnere på pensumbøker og få tilgang til denne og omtrent 2000 andre bøker?Les mer om Allvit+

Mikrobiologi er fagområdet som dykker ned i studiet av livsformene vi trenger mikroskop for å se: bakterier, arker, virus, sopp og protister. De finnes overalt, i et mangfold av former og i astronomiske mengder. De kan leve under ekstreme forhold i varme kilder, i radioaktive områder, eller inni og utenpå mennesker. I denne læreboken får du en bred og engasjerende innføring i dette fascinerende fagfeltet. Boken går grundig inn på tema som den prokaryote og eukaryote celletypen, klassifisering og kjennetegn ved ulike grupper av mikroorganismer. Den dekker også emner som metabolisme, vekstbetingelser, bekjempelse av mikroorganismer, mikrobiell genetikk og metoder som benyttes i mikrobiologisk forskning. Du får også en introduksjon til anvendt, industriell og medisinsk mikrobiologi. Andreutgaven er gjennomgående oppdatert med ny kunnskap. Særlig har kapitlene om virus og molekylærbiologiske metoder fått betydelige tillegg, med utfyllende beskrivelser SARS-CoV-2-viruset og CRISPR/Cas-metoden. Boken er skrevet for bachelorstudenter i mikrobiologi, lærere som trenger bakgrunnskunnskap og for den som ønsker å lære mer om mikrobiologiens forunderlige verden. Den krever ingen forkunnskaper, og du får en kort og enkel innføring i relevante emner som mikrobiologien består av.

ISBN9788215069852
UtgiverUniversitetsforlaget
ISBN på tilsvarende papirutgave9788215068800
Originalt formatEPUB
ForfattereArne TronsmoGeir Mathiesen
Inkludert i abonnementet Allvit+Ja
Denne boka er inkludert i abonnementet Allvit+
Visste du at du kan abonnere på pensumbøker og få tilgang til denne og omtrent 2000 andre bøker?Les mer om Allvit+

Mikrobiologi er fagområdet som dykker ned i studiet av livsformene vi trenger mikroskop for å se: bakterier, arker, virus, sopp og protister. De finnes overalt, i et mangfold av former og i astronomiske mengder. De kan leve under ekstreme forhold i varme kilder, i radioaktive områder, eller inni og utenpå mennesker. I denne læreboken får du en bred og engasjerende innføring i dette fascinerende fagfeltet. Boken går grundig inn på tema som den prokaryote og eukaryote celletypen, klassifisering og kjennetegn ved ulike grupper av mikroorganismer. Den dekker også emner som metabolisme, vekstbetingelser, bekjempelse av mikroorganismer, mikrobiell genetikk og metoder som benyttes i mikrobiologisk forskning. Du får også en introduksjon til anvendt, industriell og medisinsk mikrobiologi. Andreutgaven er gjennomgående oppdatert med ny kunnskap. Særlig har kapitlene om virus og molekylærbiologiske metoder fått betydelige tillegg, med utfyllende beskrivelser SARS-CoV-2-viruset og CRISPR/Cas-metoden. Boken er skrevet for bachelorstudenter i mikrobiologi, lærere som trenger bakgrunnskunnskap og for den som ønsker å lære mer om mikrobiologiens forunderlige verden. Den krever ingen forkunnskaper, og du får en kort og enkel innføring i relevante emner som mikrobiologien består av.

Om boka

ISBN9788215069852
UtgiverUniversitetsforlaget
ISBN på tilsvarende papirutgave9788215068800
Originalt formatEPUB
ForfattereArne TronsmoGeir Mathiesen
Inkludert i abonnementet Allvit+Ja

Fagområde